Vatikan in Mednarodni denarni sklad

Do konca druge svetovne vojne je bilo odstranjenih večina monarhov. Del načrta Iluminatov je bil s tem izpolnjen. Kaj pa rimskokatoliška cerkev?

Na prvi pogled bi se lahko zdelo, da sedemnajst stoletij stare stavbe ne bo lahko razmajati, a natančnejši pregled pokaže drugačno sliko.

Vatikanska tajna služba je bila vedno JEZUSOVA DRUŽBA, katere člani se imenujejo JEZUITI. Naj tistim, ki mislijo, da so Jezuiti le še ena izmeti mnogih neškodljivih religioznih organizacij, poskušamo malce odpreti oči. Iniciacijska prisega za drugo stopnjo zahteva smrt vseh protestantov in prostozidarjev. Jezuiti so bili vodeča sila izza masakra Hugenotov in prav tako so bili odgovorni za obglavljanja mnogih protestantov in prostozidarjev v Angliji v času 16. in 17. stoletja.

Jezusovo družbo je leta 1534 ustanovil IGNACIJ LOYOLA, ki je bil ŽIDOVSKI potomec, tako kot tudi prvi trije generali reda.

Moč generala Jezuitov je tolikšna, da ga imenujejo ČRNI PAPEŽ.

Vitezi Jeruzalema

Angleška kraljeva družina ima zelo tesne stike s Častitljivim redom vitezov Jeruzalema (VENERABLE ORDER OF THE KNIGHTS OF JERUSALEM). To je zelo star red, njegovega vodjo pa izbere Krona za šefa Odbora tristotih. Najožji krog se imenuje ORDER OF THE GARTER (red hlačne podveze). Dejstvo, da je LORD CARRINGTON, vitez hlačne podveze, nekdanji šef NATO in kasnejši predsednik BILDERBERGERJEV kaže, kako močan je ta red danes. Lord Carrington, tudi član Odbora tristotih, je skupaj z LAWRENCEM EAGLEBURGERJEM delal kot posrednik, predstavljajoč KISSINGERJEVO ZVEZO, in poskrbel za to, da je leta 1993 Beograd dobil proste roke za etnično čiščenje in množični genocid. LOUIS M. BLOOMFIELD, šef PERMIDEXA, je prav tako »vitez Jeruzalema.«

Kaj pa Vatikan?

Med drugo svetovno vojno so se v katoliško cerkev infiltrirali številni pripadniki drugih tajnih lož. Med drugimi so bili to člani OSS (predhodnica CIA), MI6, italijansko ČRNO PLEMSTVO, prostozidarji in loža P2 (Propaganda due), vse pa je podpiral Odbor tristotih. P2 je najmočnejša italijanska prostozidarska loža. Znotraj P2 je VELIČASTNA VATIKANSKA LOŽA zaradi katere je izbruhnil škandal o P2 leta 1976, ko se je v Vatikanu pojavil seznam z imeni 121 visokih cerkvenih dostojanstvenikov, med njimi kardinalov Kirie, nadškofov, škofov, prelatov in duhovnikov. Namesto, da bi le osebe poklicali na zagovor, se je začel pravcati “lov na čarovnice” proti tistim, ki so seznam sestavili. Komentar ni potreben. Med imeni na seznamu so bili tudi državni uslužbenci, kardinal Jean Vilot, vatikanski zunanji minister Agostino Cesaroli, kardinal Sebasliano Baggio, kardinal Ugo Poletti in vodja vatikanske banke, škof Marcinkus.

Kot je že bilo povedano, Iluminati vedno podpirajo obe strani, ki sta vpleteni v vojno. Proti koncu druge svetovne vojne je to poslalo še bolj očitno. Allen Dulles, direktor CIA, je imel na primer tajno srečanje z vodjo SS, Gehlenom.

Uredili so vse potrebno, da so se oficirji SS pod zaščito katoliške cerkve lahko pretihotapili v Švico. Nekateri oficirji SS so se zaobljubili in bili nameščeni v druge države, v glavnem v Argentino, Paragvaj in ZDA. Po drugi svetovni vojni je Gehlen dobil nalogo, da organizira delovanje RADIA SVOBODNA EVROPA. Veliko SS-ovcev je po vojni direktno prevzela CIA.

Drug zanimiv član Odbora tristotih je bil Joseph Retinger. Po vojni ga je CIA podpirala v navezovanju stikov z Vatikanom. Uspelo mu je pridobiti dr. Luigija Gedda, zdravstvenega svetovalca papeža Pija VII. in vodjo katoliških aktivnosti. Z Geddovo pomočjo mu je uspelo zagotoviti prihodnje stike s papežem Pavlom VI., ki je že prej sodeloval z OSS (Urad strateških služb, Office of Strategic Services).

Retinger se je prav tako srečal s princem Bernhardom Nizozemskim, italijanskim ministrskim predsednikom, g. Collinom Grubinom, direktorjem SOE (izvrševanje posebnih nalog, Special Operalions Executive, britanska tajna služba), in direktorjem CIA, generalom Walterjem Bedellom.

Pred vojno je bil PRINC REINHARD pri SS in imel položaj v I. G. Farben. Poročil se je z Julijano, ki je leta 1948 postala kraljica Nizozemske, sam pa je dobil mesto v Shellu. Ta skupina je sestavljala jedro, ki se je sestalo v hotelu De Bilderberg v Ooslerbeeku na Nizozemskem, prvič maja 1954 in je pozneje poslala znana kot BILDERBERGERJI. Pripadnik Odbora tristotih, princ Bernhard Nizozemski, je postal prvi direktor Bilderbergerjev.

Eden od pripadnikov CIA z močnim vplivom v Vatikanu, je bil kardinal Spellman. CIA je pomagala pri zrušitvi demokracije v Guatemali leta 1954. Spellman je tudi predstavil papežu očeta Paula Marcinkusa iz Chichaga. Leta 1971 je Marcinkus poslal nadškof in vodja VATIKANSKE BANKE. Marcinkus je imel tesne stike s članoma prostozidarske lože P2, Michelom Sindono in Robertom Calvijem. Veliki mojster P2 je bil Licio Gelli. Calvi, ki je bil na čelu BANCO AMBROSIANO, je pomagal Vatikanu, da je poljskemu gibanju Solidarnost prenesla več kot 100 milijonov ameriških dolarjev. Pozneje je bil vpleten v velik škandal banke Ambrosiano. Leta 1982 so na londonskem mostu Blackfriars našli viseti njegovo truplo. V levem in desnem žepu je imel opeki, noge pa je imel povezane pod pravim kolom. Šlo je za prostozidarski ritualni umor. Ta podrobnost ni bila nikoli zapisana v časopisih. Sindona je postal svetovalec v Vatikanski banki. P2 je imela tesne stike z Vatikanom, Opus Dei in CIA. Mnogi njeni člani so imeli visoke položaje v italijanski vladi.

Januarja 1966 je revija Look objavila članek Kako so Židi spremenili mišljenje katoliške cerkve. V njem so bili natančni opisi tajnih srečanj med židovsko ložo B’NAI B’RITH in kardinalom Beaom, predstavnikom katoliške cerkve. Vatikan je verjetno najbogatejša organizacija na svetu. Velik del njenega premoženja je shranjenega v Rothschildovih bankah. Nobenega dvoma ni, da se je Odbor tristotih sčasoma infiltriral v Vatikan.

To pa je seveda le vrh »vatikanske ledene gore«. Smrt papeža Janeza XXIII. je še en primer. Zaradi napake je njegovo osmrtnico Zahodna mehiška veličastna prostozidarska loža objavila v mehiškem dnevniku El Informador dan prekmalu! (Objavljeno 3. junija 1963, papež pa je umrl 3. junija. 1963 ob 19.49).

Zanimiva knjiga na to temo: David A. Yallop: In the Name of God (V imenu Boga).

Skrivna združenja

vir: misteriji.net

Share:

Author: marcus

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.