Oblikovanje javnega mnenja

Bavarski Iluminati so začeli že v času francoske revolucije s širjenjem svoje propagande po bralnih društvih, da bi javno mnenje oblikovali po svojih zamislih. Pozneje, v 19. stoletju, ko je Rothschild že prevzel Angleško banko, so začeli v ta namen uporabljati židovsko tiskovno agencijo REUTERS. Tiskovne agencije kot WOLFF v Berlinu in francoski HAVAS imajo isti cilj: izgradnjo mednarodnega monopola novic.

Tako CFR (Svet za zunanje zadeve) kot RIIA (Kraljevi inštitut za mednarodne zadeve) je ustanovila Okrogla miza, da bi razširila področje svojega vpliva. RIIA je bila zamisel Cecila Rhodesa (britansko-južnoafriški državnik in diamantni milijonar), ki je hotel razširiti britansko nadvlado po vsem svetu, še posebej pa v ZDA.

Zmožnost nadziranja množic je »družbeno pogojevanje« RIIA, ki smo ga že omenili. Izurili so vojaškega tehnika JOHNA RAWLINGA REESA, ki je pozneje odprl TAVISTOCK INSTITUTE FOR HUMAN STUDIES (Tavistockov inštitut za proučevanje ljudi) v Sussexu , v Angliji. »Tavistockov inštitut« je središče raziskav angleškega psihološkega vojskovanja. Tavistockove metode so bile, kot je bilo omenjeno, uporabljene v Angliji in Ameriki. Tisk, radio in filmi, ki že desetletja služijo manipulaciji množic, lahko zdaj imenujemo pranje možganov.

CFR je zaslužna za nastanek ZN; ti ji služijo kot orodje za dosego novega svetovnega reda – ene svetovne vlade. Po dokumentih, ki jih ima SPOTLIGHT in drugi viri, CFR – skupaj s trilateralno komisijo – v popolnosti nadzira ameriško vlado. Vodilne položaje v vseh tiskovnih agencijah in večini informativnih medijev zasedajo člani CFR. To so: Reuters, Associated Press, United Press, Wall Street Journal, Boston Globe, New York Times, Los Angeles Times, Washington Post, ABC, NBC, CBS in RCA. Večini časopisov služijo za vire. Nemški ekvivalent CFR so Bilderbergerji in DGAP (Deusche Gesellschaft für Auswärtige Politik, Nemško združenje za zunanjo politiko). Preko njih so Frankfurter Allgemeine Zeitung, Bild-Zeitung in Die Zeit prav tako del sistema in prav gotovo niso edini. CFR, ki je
povezana z RIIA in Odborom tristotih, ima svoje člane tudi na vodilnih položajih največjih energetskih združb, vojski in vladi ZDA.

Zahvaljujoč vplivu Okrogle mize, Odbora tristotih, Bilderbergerjev, RIIA in Rimskega kluba, velja podobno tudi za Evropo. Red Iluminatov Skull & Bones oblikuje najožji del CFR in nas oskrbuje še z mediji: Time-Life, National Review, Minneapolis Star, Atlantic Monthly, Fortune …

Leta 1880 je red Skull & Bones ustanovil AMERICAN ECONOMIC ASSOCIATION (Ameriško gospodarsko društvo) in AMERICAN HISTORICAL ASSOCIATION (Amer. zgodovinsko društvo). Ob prelomu stoletja so Skull & Bones že imeli precejšen vpliv na izobraževalni in šolski sistem. Timothy Dwight je bil prvi predsednik univerze Yale, na čelu univerz Cornell in John Hopkins sta bila prav tako člana Skull & Bones. Kot tudi McGregor Bundy, ki je kot svetovalec za varnost pri Kennedyju in Johnsonu pomagal vodili vojno v Vietnamu, je bil dekan Harvardske univerze. Vsak zgodovinski podatek, ki je v nasprotju z navodili American History Society in s tem proti Skull & Bones, ne pride v učbenike. Podobno je seveda v Nemčiji in drugod po svetu.

V Rusiji in nekdanji NDR je učenje sledilo komunističnim, t.j. iluminatskim težnjam, v arabskih in židovskih državah glede na njihove tozadevne interese. Najpomembneje je, da se ljudi ne uči v lastno dobro, za razvoj neodvisnega mišljenja, presojanja in delovanja.

Leta 1946 je ROCKEFELLERJEVA FUNDACIJA porabila 139,000 ameriških dolarjev za predstavitev uradne verzije druge svetovne vojne, s katero so prikrili nastanek nacističnega režima s pomočjo kazarsko-židovskih bankirjev iz ZDA. Eden glavnih sponzorjev je bil Rockefellerjev Standard Oil Corp.

Fordova fundacija je bila ustanovljena s prispevki Ford Motor Company, a so se sčasoma tudi vanjo infiltrirali člani Skull & Bones, ki so uporabili njena sredstva za vplivanje na šolski sistem in javno mišljenje. Zdajšnji šolski sistem v zahodnih državah nadzirajo Iluminati in njihove organizacije. Večino organizacij, ki izdajajo šolske knjige, posredno financirajo Iluminati.

McGregor Bundy, državni svetovalec za varnost med drugo svetovno vojno, je leta 1966 postal predsednik Fordove fundacije in izbral člana Skull & Bones, Harolda Howeja II. za podpredsednika. Ta je bil odgovoren za področja raziskav in izobraževanja. Preveliki izdatki so prisilili družino Ford, da je odstopila.

Skrivna združenja

vir: misteriji.net

Share:

Author: marcus

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.