Dokaz okrogle Zemlje I. – fotografije iz vesolja

Ko nekdo omeni ravno Zemljo, najprej dobi vprašanje o posnetkih iz vesolja. Na tem mestu se ne bomo ukvarjali s teorijami zarote, ki pravijo, da človek nikoli ni bil na Luni, da se fotografije astronavtov ne skladajo z uradnimi podatki (isti kraji fotografij, nasprotujoče si sence…), pač pa izključno s kronskim dokazom okrogle Zemlje, to je s fotografijami Zemlje iz vesolja. Vprašali se bomo, če je dejansko možno, da posnetki iz vesolja resnično ne obstajajo (kot so v to prepričani zagovorniki ravne Zemlje) in da so vse slike, ki jih najdemo na spletu ter v knjigah, zgolj in samo računalniško izdelane. Vsi namreč vemo, kaj zmore Hollywood in ne gre dvomiti v to, da NASA zmore več…

Poskusite naslednje: v google vnesite “Zemlja iz vesolja” ali če hočete “Earth from space” in v resnici boste ugotovili, da imamo zelo malo fotografij Zemlje iz vesolja in še te so si zelo podobne med seboj. Nekaj primerov ISTE slike, ki se pojavlja takorekoč povsod:

      

Kot smo že napisali v prejšnjem članku, je bila prva fotografija iz vesolja posneta 24. oktobra 1946. Poglejmo jo:

Pa sliko brez kakršnekoli dodatne obdelave samo malo obrnimo:

 

Dodajmo ravno črto:

 

Zanimivo…. horizont niti malo ni ukrivljen.

O ukrivljenosti horizonta na fotografijah sicer nima smisla razpravljati, ker bomo vsem takoj brez najmanjšega dvoma pokazali in dokazali, da takšno fotografijo tudi brez računalniške obdelave lahko posname vsak. Poglejmo dve fotografiji, obe posneti z vrha najvišje gore na svetu, Mount Everesta:

     

Katera slika prikazuje pravi horizont? Morda lahko odgovorijo tisti, ki so tam že bili…. Vendar ne s takšno fotografijo (tudi posneto z vrha Mount Everesta):

Ali takšno:

Tukaj se verjetno vsi strinjamo, da s to sliko nekaj ni v redu. Ali pač?

Dejstvo je, da je horizont vedno raven na fotografijah posnetih z navadnim fotoaparatom ali kamero (tudi zgoraj prikazana slika iz leta 1946) in bolj ali manj ukrivljen na fotografijah, posnetih s fotoaparatom ali kamero, ki ima FishEye lečo – npr. GoPro kamero.

Ena od zgornjih fotografij z vrha Mount Everesta je posneta z navadnim fotoaparatom, kar zagotovo pomeni, da na nadmorski višini 8.848m horizont ni niti slučajno ukrivljen. Nič drugače ni tudi na višini do cca. 11 – 12.000m…. na takšni višini smo namreč s potniškim letalom leteli že mnogi. Horizont je bil vedno raven…. Višje pa večina izmed nas ni šla, torej moramo NASI verjeti na besedo, da je Zemlja okrogla. Slika pa vsekakor ne more biti dokaz.

Verjamemo? V naslednjih prispevkih bomo obdelali še veliko “dokazov”, da je Zemlja ali ravna ali okrogla, vsak pa naj se sam odloči, komu bo verjel.

Share:

Author: marcus

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.