Nafta in bližnjevzhodno dogajanje

Vedno znova tako Nemčijo kot tudi preostali zahodni svet pretresajo tako imenovane energetske krize, njihovi scenaristi pa so mednarodni bankirji.

Leta 1974 je cena surove nafte zaradi naftnega embarga OPEC vrtoglavo narasla. Izza kulis so mednarodni bankirji sklenili dogovor z arabskimi voditelji OPEC-a. Postopek je preprost. Arabci so zaslužili, ker so cene narasle, vozniki vozil – kupci – so plačali, naftne multinacionalke pa so prav tako pobrale denar. Naftne družbe, kot so ARCO, SHELL, MOBIL, EXXON… so sodelovale z banko Chase Manhattan Bank (Rockefeller). Sklenili so dogovor z voditelji OPEC-a, da dobiček, ki ga bodo zaslužili s prodajo nafte po višjih cenah, naložijo za trideset let po 7-odstotni letni obrestni meri v Chase Manhattan Bank.

To je omogočilo, da so tako imenovane države tretjega sveta, kot so Mehika, Brazilija in Argentina dobile velikanska posojila. Te države potem odirajo z visokimi obrestnimi odplačili. Za povračilo, ker nimajo dovolj denarja, morajo zagotoviti bankam naraščajoči vpliv v gospodarstvu in politiki. Voditelji teh držav so prisiljeni slediti smernicam mednarodnih bankirjev ali pa jim grozi zamenjava.

Mednarodni bankirji so zaradi embarga imeli večstranske koristi. Najprej zaradi depozitov držav OPEC, nadalje iz zaslužkov naftnih družb, ki so sodelovale z banko, iz obresti posojil državam tretjega sveta in zaradi vpliva, ki so si ga pridobili z njihovo zadolženostjo. Seveda so mediji vso krivdo zvalili na Arabce, nihče pa ne omenja resničnih krivcev, mednarodnih bankirjev, ki so z arabskimi državami sklenili dogovor.

Na srečo še vedno obstajajo nekateri razmeroma neodvisni časopisi, kot je to Spotlight v ZDA in Neue Solidarität v Nemčiji, ki o Iluminatih poročajo več kot drugi.

Skrivna združenja

vir: misteriji.net

Share:

Author: marcus

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.