Forum

Notifications
Clear all

Tajnodružbja

1 Posts
1 Users
0 Likes
758 Views
(@antimason)
New Member
Joined: 3 leta ago
Posts: 3
Topic starter  

Zgodovina je polna šepetanj o tajnih društvih.

Primeri starešin ali duhovnikov, ki so varovali prepovedano znanje starih ljudstev. Ugledni možje, ki so se skrivali, ki so usmerjali potek civilizacije, so zapisani v spisih vseh ljudstev.

Najstarejša je Bratovščina kače, imenovana tudi Bratovščina zmaja, in še vedno obstaja pod številnimi različnimi imeni. Jasno je, da je religija pri teh organizacijah vedno igrala pomembno vlogo. Komunikacija z višjim virom, pogosto božanskim, je vsem znana trditev, razen redkih.

Skrivnosti teh skupin naj bi bile tako globoke, da jih lahko razume in uporablja le izbrano, dobro izobraženo. Ti ljudje svoje posebno znanje uporabljajo v korist celotnega človeštva. Vsaj tako trdijo. Kako naj vemo, saj so bila njihova znanja in dejanja tajna? Na srečo je nekaj tega postalo javno znano.

Zanimivo se mi je zdelo, da so v večini, če ne v vseh primitivnih plemenskih družbah, vsi odrasli člani. Običajno so ločeni v moške in ženske skupine. Moški običajno prevladuje v kulturi. Presenetljivo je, da je to povsem podobno številnim civiliziranim tajnim družbam. To lahko pomeni samo, da družba ne deluje proti uveljavljeni avtoriteti, ampak zanjo. Pravzaprav bi lahko rekli, da je dejansko uveljavljena oblast.

To bi ponavadi odstranilo veljavnost katerega koli argumenta, da so vsa tajna združenja namenjena “uničenju pravilno ustanovljene oblasti”. To seveda lahko velja le, kadar tajna družba predstavlja večino ali celoto vseh ljudi, na katere vpliva. Le redki spadajo v to kategorijo.

Skrivne družbe dejansko zrcalijo številne vidike običajnega življenja.

Članstvo vedno obstaja izključno, pri čemer je pomemben pomen članstva ali članstva. To najdemo v vseh človeških prizadevanjih, tudi tistih, ki niso tajna, na primer nogometne ekipe ali državni klubi. Ta ekskluzivnost članstva je pravzaprav eno najmočnejših orožij tajnih družb. Uporabljajo se znaki, gesla in druga orodja. Ti so vedno opravljali dragocene funkcije v človekovih organizacijah povsod.

Navedeni razlog obstoja društev, ki se skoraj vedno razlikuje od resničnega razloga, je pomemben.

Tovarištvo je še posebej pomembno. Skupna raba stisk ali skrivnosti je bila za človeka že od nekdaj posebno vznemirjenje. Nihče, ki je bil deležen strogosti čevljev, verjetno nikoli ne bo pozabil posebnega občutka pripadnosti in tovarištva, ki so si ga delili žrtve vodnika vaje ali poveljnika čete. To je čustvo, rojeno iz iniciacije. Najmočnejše orodje katere koli skrivne družbe je ritual in mit, ki obkrožata iniciacijo. Te posebne zavezujoče slovesnosti imajo za udeležence zelo globok pomen.

Iniciacija opravlja več funkcij, ki sestavljajo srce in dušo katere koli prave skrivne družbe. Tako kot zagonsko taborišče se tudi vpeljevanje v oborožene sile, pomembni vidiki človeške misli, ki so splošno prepričljivi, združi, da se usposobi in ohrani prizadevanje skupine ljudi za delovanje v določeni smeri. Iniciacija povezuje člane v mistiki.

Neofiti pridobijo znanje o skrivnosti in jim dajo poseben status. Starodavni pomen novofita je “na novo zasajen ali prerojen”. Višja iniciacija je v resnici promocija, ki navdihuje zvestobo in željo, da se premaknete na naslednjo stopničko. Cilji družbe se okrepijo, zaradi česar se inicirani v vsakdanjem življenju ravnajo po njih.

To povzroči spremembo političnega in družbenega delovanja člana.

Sprememba je vedno v najboljšem interesu ciljev voditeljev tajne družbe. Voditelji se imenujejo adepti. To lahko najbolje ponazorijo vojaki, ki so brez razmišljanja sledili ukazom. Posledica tega je pogosto ranjanje ali smrt vojaka za uresničitev poveljnikovega cilja, kar je lahko dobro za celotno skupnost ali pa tudi ne.

Iniciacija je način nagrajevanja ambicioznih moških, ki jim lahko zaupate. Opazili boste, da višja kot je stopnja iniciacije, manj je članov, ki imajo diplomo. To ni zato, ker drugi člani niso ambiciozni, ampak zato, ker poteka postopek zelo skrbnega izbora. Dosežena je točka, ko noben napor ni dovolj dober brez dviga višjih članov. Večina članov nikoli ne preseže te točke in nikoli ne izve pravega, skrivnega namena skupine.

Zamrznjeni član od takrat dalje služi le kot del baze politične moči, kot je to počel doslej. Morda ste že uganili, da je iniciacija način, da ugotovite, komu lahko zaupate in komu ne.

Način odločanja o tem, kdo naj bi postal adept, se je med iniciacijo odločil tako, da je od kandidata zahteval, da pljune na krščanski križ. Če kandidat zavrne, mu člani čestitajo in mu rečejo: “Naredil si pravo izbiro, saj pravi član nikoli ne bi naredil tako grozne stvari.” Novoiniciranega bi lahko zmotilo, da nikoli ne napreduje višje. Če namesto tega kandidat pljune na križ, je dokazal poznavanje ene od skrivnosti in kmalu se bo znašel kot kandidat za naslednjo višjo stopnjo.

Skrivnost je, da je vera le orodje za nadzor množic. Znanje (ali modrost) je njihov edini bog, po katerem bo človek sam postal bog. Kača in zmaj sta oba simbola modrosti. Lucifer je poosebljenje simbola. Lucifer je bil tisti, ki je Adama privabil, da bi jedel z drevesa spoznanja, in tako osvobodil človeka vez nevednosti.

ČAŠČENJE (veliko drugačno od ŠTUDIJ) znanja, znanosti ali tehnologije je satanizem v svoji najčistejši obliki, njegov skrivni simbol je vsevidno oko v piramidi.

Neželeni učinki tajnih družb in njihova skrivnostna aura so jim včasih dali sloves nenormalnih združenj ali vsaj čudnih skupin ljudi. Kadar koli so njihova prepričanja večine, se ne štejejo več za asocialna. Lep primer je krščanska cerkev, ki je bila nekoč pod rimskim cesarstvom tajna družba.

Pravzaprav je “Odprta prijazna tajna družba” (Vatikan) v resnici hkrati vladala večini, če ne vsemu, znanemu svetu.

Večina tajnih družb na splošno velja za nesocialne; menijo, da vsebujejo elemente, ki niso všeč ali pa so na splošno popolnoma škodljivi za skupnost. V nekaterih primerih je ravno tako. Komunizem in fašizem sta tajni družbi v mnogih državah, kjer sta z zakonom prepovedana. V tej državi sta nacistična stranka in Ku Klux Klan tajni družbi predvsem zaradi dejstva, da se širša javnost nad njimi zgraža.

Njihove dejavnosti so včasih nezakonite, odtod tajnost njihovega članstva.

Prvi kristjani so bili tajna družba, ker so jih rimske oblasti že od začetka smatrale za nevarne za cesarsko oblast. Enako je veljalo za privržence islama. Druzi in Jezidi v Siriji in Iraku menijo, da so Arabci nevarna tajna družba, namenjena prevzemu sveta. Današnji Arabci mislijo enako o Judih. Katoličani in prostozidarji so imeli nekoč popolnoma enake predstave drug o drugem.

V mnogih primitivnih ali zaostalih družbah je bila iniciacija na najvišjih stopnjah skupine podvržena preizkušnjam, ki so neredko povzročile smrt ali norost kandidata. Vidimo lahko, da socialna pravica in napaka nista merilo pri ocenjevanju vrednosti tajne družbe. Na Borneu, pobudniki lovskih društev, menijo, da je lov na glave časten in obvezen. V Polineziji so dojenček in razvrat veljali kot bistveni za iniciacijo v njihovo družbo, kjer so plemenski zakonik potrebovali člane, ki so si te stvari privoščili, kot stebre družbe.

Od začetka zapisane zgodovine so vladni organi vseh časov sodelovali pri ohranjanju statusa quo, da bi obranili ustanovo pred manjšinskimi skupinami, ki so si prizadevale delovati kot države v državah ali izriniti ustaljeno oblast in prevzeti njeno mesto.

Mnogi od teh poskusov so bili uspešni, vendar niso večno trajali. Človekova želja, da bi bil eden izmed izvoljenih, je nekaj, kar nobena moč na zemlji ni uspela zmanjšati, kaj šele uničiti. To je ena od “skrivnosti” tajnih družb. To jim daje politično podlago in veliko vpliva. Člani pogosto glasujejo enako in si dajejo prednost pri vsakodnevnih poslovnih, pravnih in družbenih dejavnostih. Najgloblja želja mnogih je, da lahko rečejo: “Pripadam izvoljenim.”

V starodavnih mestih so obstajale hiše čaščenja in žrtvovanja. V resnici so bili templji, zgrajeni v čast številnih bogov. Te stavbe so pogosto delovale kot stičišča filozofov in mistikov, za katere se je verjelo, da imajo skrivnosti narave. Ti moški so se običajno združevali v samotne filozofske in verske šole.

Najpomembnejša od vseh teh starodavnih skupin je bratstvo kače ali zmaja in so ga preprosto poznali kot skrivnost. Kača in zmaj sta simbola, ki predstavljata modrost. Oče modrosti je Lucifer, imenovan tudi nosilec svetlobe. V središču čaščenja skrivnosti je bil Oziris, ime svetle zvezde, za katero so stari verjeli, da je bila vržena na zemljo.

Dobesedni pomen Luciferja je “prinašalec svetlobe” ali “jutranja zvezda”. Ko je Oziris odšel z neba, so starodavni ljudje videli Sonce kot upodobitev Ozirisa (“… trdi se, da je Lucifer, potem ko je padel z neba, s seboj prinesel moč razmišljanja kot darilo za človeštvo.” Fred Gittings, simbolika v okultni umetnosti)

Večino največjih umov, ki so jih kdaj živeli, so v družbo Skrivnosti uvedli skrivne in nevarne obrede, od katerih so bili nekateri zelo kruti. Nekateri najbolj znani so bili znani kot Oziris, Izida, Sabazij, Kibela in Elevzija. Platon je bil eden od teh iniciatov in v svojih spisih opisuje nekatere skrivnosti.

Platonova iniciacija je obsegala tri dni pokopavanja v Veliki piramidi, v tem času pa je umrl (simbolno), se ponovno rodil in dobil skrivnosti, ki jih je moral ohraniti. Platonovi spisi so polni informacij o skrivnostih.

Manly P. Hall je v svoji knjigi The Secret Teachings of All Ages izjavil, da,

“… razsvetljeni antike … so vstopili na njegove (piramide v Gizi) portale kot ljudje; prišli so kot bogovi.”

Staroegipčanska beseda za piramido je bila khuti, kar je pomenilo “veličastna svetloba”. G. Hall pravi tudi: “Piramide, veliki egipčanski templji iniciacije …”

Po mnenju mnogih so bile velike piramide zgrajene v spomin in opazovanje eksplozije supernove, ki se je zgodila leta 4000 pr. Anthony Hewish, dobitnik Nobelove nagrade za fiziko leta 1974, je odkril ritmično serijo radijskih impulzov, za katere je dokazal, da so emisije zvezde, ki je eksplodirala okoli 4000 pr. Prostozidarji začnejo svoj koledar od A. L., “V letu svetlobe”, ki so ga dodali 4000 k sodobnemu letu. Tako je 1990 + 4000 = 5990 A.L.

George Michanowsky je v knjigi The Once and Future Star zapisal,

“Starosumerski klinopis … je opisal velikansko zvezdo, ki eksplodira v trikotniku, ki ga tvorijo … Zeta Puppis, Gamma Velorum in Lambda Velorum … ki se nahaja na južnem nebu … [Naveden je natančen zvezdniški katalog da bo gorečo zvezdo, ki je eksplodirala znotraj trikotnika, človek spet videl čez 6000 let. “

Po prostozidarskem koledarju naj bi se to bilo zgodilo leta 2000

Vesoljsko plovilo z imenom Galileo je na poti proti Jupitru, otroški zvezdi s plinasto sestavo, ki je popolnoma enaka našemu soncu, z obremenitvijo 49,7 kilogramov plutonija, ki naj bi se uporabljala kot baterija za pogon plovila. Ko bo njegova zadnja orbita decembra 1999 propadla, bo Galileo svoj tovor dostavil v središče Jupitra. Neverjeten pritisk, ki se bo pojavil, bo povzročil reakcijo, točno takšno, kot se zgodi, ko atomska bomba eksplodira z implozijskim detonatorjem.

Plutonij bo eksplodiral v atomski reakciji, prižgal bo atmosfero vodika in helija v Jupitru, kar bo povzročilo rojstvo zvezde, ki je že dobila ime Lucifer.

Svet bo to razložil kot znak izjemnega verskega pomena. Izpolnilo bo prerokbo. V resnici gre le za prikaz nore uporabe tehnologije s strani družbe JASON, ki lahko deluje ali pa tudi ne.

Glede na izdajo časopisa Arizona Daily Star s 3. januarja 1989,

“Novoizvoljeni predsednik Bush letošnje novoletne počitnice preživlja v Camp Davidu v Marylandu, vendar bo čez 10 let morda že v Egiptu. Organizatorji Društva tisočletja pravijo, da se je že zavezal, da bo v naslednjem stoletju začel z veliko Keopsovo piramido v Gizi. . “

Prva skrivnost, ki jo je treba poznati, da bi sploh lahko razumeli skrivnosti, je, da njihovi člani verjamejo, da je na svetu le malo resnično zrelih misli.

Verjamejo, da ti umi pripadajo izključno njim. Sledi filozofija klasičnega tajno-družbenega pogleda na človeštvo:

“Ko se človek z močnim intelektom sooči s problemom, ki zahteva uporabo sposobnosti sklepanja, ostanejo pri miru in poskušajo prebrati rešitev tako, da zberejo dejstva, ki se nanašajo na vprašanje. Po drugi strani pa tisti, ki so nezreli, ko soočeni z majhnim problemom, so preobremenjeni. Čeprav je za prve mogoče reči, da so usposobljeni za reševanje skrivnosti lastne usode, jih je treba voditi kot kup živali in jih poučevati v najpreprostejšem jeziku.

Tako kot ovce so popolnoma odvisni od pastirja. Sposobni intelekt se uči skrivnosti in ezoteričnih duhovnih resnic. Množice se učijo dobesednih, eksoteričnih razlag. Medtem ko množice častijo pet čutov, le izbrani opazujejo in v prepadu med njimi prepoznajo simbolične konkrecije velikih abstraktnih resnic.

“Iniciirani izvoljeni komunicirajo neposredno z bogovi (VELEŽI?), Ki jim sporočajo nazaj. Mase žrtvujejo svoja jagnjeta na oltarju, obrnjenem proti kamnitemu idolu, ki ne sliši in ne govori. Izbranci dobijo znanje o skrivnostih in so osvetljeni in tako znani kot Iluminati ali Osvetljeni, varuhi ‘skrivnosti vekov.’ ‘

Tri zgodnje tajne družbe, ki so lahko neposredno povezane s sodobnim potomcem, so kulti,

Roshaniya

Mitra

njihovi kolegi, Gradbeniki(the Builders)

Imajo veliko skupnega z današnjimi prostozidarji, pa tudi z mnogimi drugimi vejami iluminatov.

Bratstvu so na primer skupne,

simbolično ponovno rojstvo v novo življenje, ne da bi šlo skozi portal smrti med iniciacijo

sklicevanje na “Lion” in “Grip of the Lion’s Law” v magisteriju Masona

po treh stopnjah, kar je enako starodavnim masonskim obredom, preden so bile dodane številne druge stopnje

lestev sedmih prečk; samo moški; in “vsevideče oko”.

Posebno zanimivo je mogočna družba v Afganistanu v starih časih, imenovana Roshaniya – osvetljena.

Pravzaprav obstajajo sklicevanja na ta mistični kult, ki sega skozi zgodovino v hišo modrosti v Kairu.

Glavna načela tega kulta so bila: odprava zasebne lastnine; odprava vere; odprava nacionalnih držav; prepričanje, da razsvetljenje izvira iz Vrhovnega bitja, ki si želi razreda popolnih moških in žensk, ki bi lahko organizirali in usmerjali svet; vera v načrt za preoblikovanje družbenega sistema sveta tako, da najprej prevzame nadzor nad posameznimi državami eno za drugo, in prepričanje, da je po doseženi četrti stopnji mogoče neposredno komunicirati z neznanimi nadzorniki, ki so posredovali znanje iniciatom skozi vse starosti.

Modri ​​ljudje bodo znova prepoznali Bratstvo.

Pomembno dejstvo, ki si ga je treba zapomniti, je, da so voditelji desnice in levice majhno, trdo jedro mož, ki so bili in so še vedno iluminati ali člani Bratovščine. Morda so bili ali pa so bili pripadniki krščanske ali judovske religije, toda to je samo za dosego njihovih ciljev. Ne dajejo zvestobe nobenemu posebnemu narodu, čeprav so uporabili nacionalizem za pospeševanje svojih ciljev.

Njihova edina skrb je pridobitev večje gospodarske in politične moči. Končni cilj voditeljev obeh skupin je enak. Odločeni so, da bodo sami pridobili nesporni nadzor nad bogastvom, naravnimi viri in delovno silo celotnega planeta. Svet nameravajo spremeniti v svojo zasnovo totalitarne socialistične države. Pri tem bodo odstranili vse kristjane, Jude in ateiste. Pravkar ste se naučili eno, a le eno, velikih skrivnosti.

Roshaniya so se imenovali tudi red. Inicirani so prisegli, s čimer so se znebili vsakršne zvestobe, razen reda in izjavili:

“Zavezujem se na večno tišino in neomajno zvestobo ter podrejenost redu … Vse človeštvo, ki se ne more identificirati z našim tajnim znakom, je naš zakonit plen.”

Prisega ostaja v bistvu enaka do danes.

Skrivni znak je bil, da z roko preidemo čez čelo, z dlanjo navznoter; podznak, da držite uho s prsti in podprete komolec v sklenjeni drugi roki.

Se sliši znano? Red je red iskanja.

Kult je pridigal, da obstaja duhovno stanje, popolnoma drugačno od življenja, kakršnega poznamo. Duh bi lahko bil še naprej močan na zemlji s pomočjo člana reda, vendar le, če bi bil sam sam član reda pred njegovo smrtjo. Tako so člani reda pridobili moč iz duhov mrtvih članov.

Roshaniya je sprejela popotnike kot iniciate in jih nato poslala na pot, da bi našli nova poglavja reda. Nekateri menijo, da so bili atentati delo veje Roshaniye. Podružnice Roshaniya ali “osvetljene” ali Iluminati so obstajale in še vedno obstajajo povsod. Eno od pravil je bilo, da ne uporabljate istega imena in nikoli ne omenjate “iluminatov”. To pravilo velja še danes.

Ena največjih skrivnosti teh časov je resnična zgodba o svetem gralu, Jezusovi obleki, ostankih križnega križa in o tem, ali je Jezus dejansko umrl ali če je preživel in imel otroka.

Vitezi templjarji obkrožajo številne mite o teh relikvijah in večina mitov skozi zgodovino ima vedno vsaj neko podlago. Če so moji viri pravilni, so vitezi templjarji danes preživeli kot veja iluminatov in varujejo relikvije, ki so skrite na le njih znanem mestu.

Vemo, da so templarji iluminati, ker so prostozidarji absorbirali in zaščitili tiste, ki so se izognili preganjanju cerkve in Francije, tako kot bi prostozidarji stoletja kasneje absorbirali in zaščitili Weishauptove iluminate. Vitezi templjarji danes obstajajo kot visoka stopnja prostozidarstva v templarskem redu.

Dejansko so vitezi Templarji podružnica reda Quest.

Društvo DeMolay je podružnica prostozidarjev, ki posveča spomin na preganjanje templjarjev in zlasti njihovega vodje Jacquesa deMolaya.

Po mnenju članov obveščevalne skupnosti bodo, ko se bo novi svetovni red utrdil, relikvije odstranili, združili s kopjem usode in bodo po legendi svetovnemu vladarju dali absolutno moč. To lahko potrdi prepričanja, ki se prenašajo skozi stoletja in opisujejo pomen teh relikvij, če so združeni v rokah enega človeka. Pojasni Hitlerjevo obupano iskanje v drugi svetovni vojni. (General Patton je to zahteval po porazu)

Viteze templjarje je v 11. stoletju v Jeruzalemu ustanovila Prieure de Sion z izrecnim namenom varovanja preostalih Jezusovih relikvij in zagotavljanja vojaške zaščite verskim popotnikom med njihovim romanjem v Sveto mesto.

Prieure de Sion je bil verski red, ustanovljen na gori Sion v Jeruzalemu. Red si je zastavil cilj ohraniti in zabeležiti krvno linijo Jezusa in Davidove hiše. Prieure de Sion je z vsemi sredstvi, ki so jim bila na voljo, našel in odvzel preostale relikvije. Te relikvije so bile v hrambo vitezom templjarjev.

Adam Weishaupt, mladi profesor kanonskega prava na univerzi Ingolstadt v Nemčiji, je bil jezuitski duhovnik in pobudnik iluminatov. Podružnica reda, ki ga je ustanovil v Nemčiji leta 1776, je bil isti Iluminati, o katerem smo že govorili. Jezuitska povezava je pomembna, kot boste videli kasneje.

Raziskovalci se strinjajo, da ga je financirala Hiša Rothschild (omenjena v “Tihem orožju za tihe vojne”).

Weishaupt je zagovarjal,

“odpravo vseh urejenih nacionalnih vlad, odpravo dedovanja, odpravo zasebne lastnine, odpravo domoljubja, odpravo individualnega doma in družinskega življenja kot celice, iz katere izvirajo vse civilizacije, in odpravo vseh religij, ki so nastale in obstajajo kot ideologija totalitarizma, ki se lahko vsiljuje človeštvu. “

Istega leta, ko je ustanovil Iluminate, je izdal knjigo Wealth of Nations, ki je zagotovila ideološko podlago za kapitalizem in industrijsko revolucijo.

Ni naključje, da je bila istega leta napisana deklaracija o neodvisnosti. Na sprednji strani Velikega pečata Združenih držav bodo modri prepoznali vsevidno oko in druge znake Kačjega bratstva.

Vsa načela so bila enaka. Datum in prepričanja potrjujejo, da so Weishauptovi iluminati enaki afganistanskim osvetljenim in drugim kultom, ki so se imenovali “osvetljeni”. Španski Alumbradosi so bili enaki kot “osvetljeni” gverinci Francije. V Združenih državah so bili znani kot jakobinski klubi. Skrivnosti v skrivnostih v skrivnostih – a vedno v središču je bratstvo.

Verjamem, da je bil Weishaupt izdan in nastavljen za preganjanje, ker je zanemaril pravilo, da beseda “illuminati” ali obstoj Bratovščine nikoli ne bo izpostavljena javnosti. Njegovo razkritje in prepoved je doseglo več ciljev še vedno skritega in še vedno zelo močnega bratstva.

Članom je omogočil razveljavitev trditev o njegovem obstoju z utemeljitvijo, da so bili iluminati razkriti in prepovedani ter tako niso več realnost. Članom je omogočilo zanikanje obtožb kakršne koli zarote.

Kačja bratovščina je spretna pri metanju vab, da bi pse zadrževala.

Weishaupt je bil morda norec – ali pa je delal točno to, kar so mu rekli.


   
Quote
Share: