Forum

Notifications
Clear all

Globalno segrevanje - mit ali resničnost

3 Posts
3 Users
0 Likes
561 Views
(@skeptik)
Active Member
Joined: 6 let ago
Posts: 16
Topic starter  

Še ena zgodba o kateri bi rad debatiral je globalno segrevanje. Po moji oceni je prav toliko podpornikov kolikor je nasprotnikov raziskav znanstvenikov, ki potrjujejo, da se Zemlja segreva.

Meni se zdi, da vseeno malo pretiravajo s tem, ko pravijo, da imamo samo še nekaj let časa, da uredimo zadeve, sicer se nam slabo piše. Sicer pa po mojem itak težko sploh kaj naredimo (tudi če je vse res), ker so glavni onesnaževalci preveč nedotakljivi.

Po drugi strani pa ima Zemlja že milijone let cikle naraščanja in padanja temperatur...

This topic was modified 6 let ago 2 times by skeptik

   
Quote
(@reptil)
New Member
Joined: 6 let ago
Posts: 3
 

Če bi bila Zemlja krogla, bi teorija o globalnem segrevanju mogoče še lahko držala, pri ravni Zemlji pa je to težje. Jaz mislim, da z vremenom tako ali tako potekajo razne manipulacije, vključno z nastajanjem žledoloma večjih razsežnosti, enormnih orkanov in ostalih vremenskih katastrof. Spet pa pri vsem tem veliko vlogo igra dobiček (države morajo plačevati za izpuste itd....)


   
ReplyQuote
(@rozman)
New Member
Joined: 6 let ago
Posts: 1
 

Vse meritve, vse neodvisne raziskave kažejo, da se v zadnjih letih drastično povečuje količina toplogrednih plinov v ozračju. Dejstvo je, da se naš planet segreva in da poti nazaj ni oz. je le-ta zelo težka, sploh zaradi ljudi, ki mislijo, da jim je dovoljeno vse in naravo lahko izkoriščajo do onemoglosti. Vsak bi za začetek moral pomesti pred svojim pragom. Vsi smo odgovorni ta prihodnost!


   
ReplyQuote
Share: